Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, July 30, 2020

Bakina kuhinja- kako spremiti krmenadle sočne mekane kao puter

Bakina kuhinja- kako spremiti krmenadle sočne mekane kao puter



Potrebno je:
500 gr krmenadli
soli, ulje
1 kašika ajvara
bibera 
soja sos
beli luk
1 kašičica kukuruznog skroba u prahu
1 kašika jabukovog sirćeta
vode

Priprema:

Krmenadle malo izlupati  izmedju folije posoliti i pobiberiti. Teflonski tiganj  premazati uljem pa kad se zagreje poredjati  u tiganj. 



Sipati malo  vode i poklopiti. Dinstati krmenadle dok omeknu . U sud staviti sirće kukuruzni skrob . ajvar, beli luk i 50 ml vode.. 



Sve lepo izmešati bez grudvica. Izdinstane  krmenadle preliti sa soja sosom  , dodati 1 kašiku ajvara  i još malo krčkati da se lepo zapeku.




 Ubaciti  umućen skrom i ostaviti 2-3 min. da još malo prokrčkaju .




 Naše krmenadle su gotove. Prilog odredite sami. Vrhunsko..Ukus neopisivo dobar

No comments:

Post a Comment