Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, June 30, 2020

Bakina kuhinja- posni mešani pasulj sa tikvicama za početnike

Bakina kuhinja- posni mešani pasulj sa tikvicama za početnike




Potrebno je:
200 gr belog pasulja
200 gr šarenog pasulja
1 manja tikvica
1 veća glavica crnog luka
4-5 čena belog luka
lovorov list
zrno i mleven biber
soli, suvog začina
1 kašika brašna
1 kašičica  crvene mlevene paprike
1 zelena paprika
peršunov list

Priprema:

Pasulj očistiti i dobro oprati u nekoliko voda. Naliti da ogrezne voda i provreti par minuta. Ocediti i isprati hladnom vodom. 


Naliti ga ponovo dodati seckan crni luk, na kocke tikvicu, lovorov list, zrno bibera, , zelenu papriku i ostaviti da se kuva. U kuvan pasulj dodati začina, soli ml. bibera. 




U manji tiganj sipati malo ulja pa ubaciti seckan beli luk, propržiti i dodati brašno da se proprži i alevu papriku. Odmah skloniti sa vatre i sipati zapršku u pasulj i blago promešati. 




Ostaviti da vri par minuta i na kraju ubaciti peršunov list. Prijatno..

No comments:

Post a Comment