Bakina kuhinja- sarmu ko retko ovakvu pravi vrhunska
Potrebno je:
Lidtovi kiselog kupusa
600-700 gr mešanog mlevenog mesa
100 gr pirinča
200 gr suve slanine
300 gr suvih rebara
2 glavice crnog luka
1 manja glavica belog luka
aleva slatka i tucana papreika
mlevenog bibera
ulja..soli
Priprema:
Na suvoj šerpi propržiti 100 gr suve slanine sečene na kockice. Kad se slanina istopi dodati sitno seckan crni luk pa ga ispržiti .Skinuti sa šporeta pa dodati alevu slatku može i tucanu papriku, bibera, soli beli luk i opran pirinač. To ubaciti u mleveno meso ( ne pržiti meso) i dobro rukama izjednačiti Odvojiti listove ako je jako kiseo i slan oprati u 2 vode. Velike listove preseći na pola i skloniti zadebljali deo.
List staviti na dasku staviti kašiku fila pa malo istanjiti na dužinu saviti list sa strane i uviti u sarmu uzanu i duguljastu kao kad pravite baklave rolnice.
Redjati uspravno u šerpu u sredinu suvo meso.. rebra...suva slanina već šta imate, malo nasečenog kupusa.
Pokriti listovima kupusa i još dodati aleve paprije i tucane mast i naliti vodom.
Krčkati oko 2 sata,. Vrhunska..uživajte..
No comments:
Post a Comment