Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, December 10, 2019

Bakina kuhinja - posna sarma sa suvim šljivama neopisivo dobro

Bakina kuhinja - posna sarma sa suvim šljivama neopisivo dobro


Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
200 gr opranog pirinča
2 kašike ajvara
malo suvih šljiva
aleva crvena paprika
tucana paprika ljuta
biber..so
ulje
lovorov list
4-5 čena belog luka

Priprema:

 ispržiti na ulju seckan crni luk i narendanu šargarepu. U to dodati rendan krompir  i pirinač. Dodati ajvar, alevu papriku, tucanu papriku biber so, i deo  belog luka.Sve iz
mešati. 



List odvojiti od kupusa skinuti korenčiće i zavijati sarmu.



 Redjati u dublju šerpu uspravno sarme u sredinu.





 Staviti ostatak kupusa na kocke preko njega staviti malo ajvara, suvih šljiva  i ulja i još malo belog luka. 






Pobacati i preko sarme lovorov list. Naliti i krčkati  oko 2,5 sata. Fantastična sarma. Prijatno uživajte

No comments:

Post a Comment