Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, October 3, 2019

Bakina kuhinja - kako ukiseliti kupus ribanac leti za podvarak

Bakina kuhinja - kako ukiseliti kupus ribanac leti



Potrebno je:
3 glavice kupusa 
soli 
voda

Priprema:

Kupus očistiti  i dve glavice izrendati. Jednu glavicu osčistiti i izdubiti pa u rup staviti malo soli. Na dno kofe koja ima poklopac staviti rendani kupus pa posoliti. 




Preko njega staviti glavicu kupusa pa pored kupusa u krug stavljati rendan kupus i rukama pritiskati i svaki red soliti dok se sve ne utroši. Naliti hladnom vodom da ogrezne. 



Odozgo staviti plastični pritiskač i neki kamen. Ostaviti 10-12 dana na toplom da se ukuseli. Prelep je hrska a tako miriše. 



Napravite divan podvarak od Vašeg kupusa koja je vaša ruka ukiselila....





Napomena: 
U koliko želite da Vam se kupus brže ukiseli prelite kupus toplom vodom...

No comments:

Post a Comment