Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, July 29, 2019

Bakina kuhinja - kako se prave punjene mekane penaste krofne iz rerne

Bakina kuhinja - kako se prave punjene  mekane penaste krofne iz rerne



Potrebno je:
200 ml. mleka
20 gr kvasca
1 kašičica šečera
1 kašičica margarina
2 jaja
400-450 gr brašna
malo soli
korica limuna

Za nadev:
džem..euro krem i sl.
prah šećer
1 vanilin šećer

Priprema :
U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac, jaja,  šećer margarin, koricu limuna, brašno  i dobro izraditi testo. Pokriti da odmori pa premesiti.




 Kad odmori opet premesiti. 




Sto malo pobrašnjiviti i istresti naraslo testo i izravnati oklagijom.testo debljine 1.5 sm  vaditi čašom krofne i redjati u pleh koji je obložen pek papiro.





 Rernu uključiti na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni C. 



Peći krofne oko 25 min. 











Pečene pokriti krpom da se prohlade. Bušiti rupe na krofni ( ja sam nastavkom za šlag) pa špricom ubaciti nadev... džem šlag..eurokrem...Posuti prah šećerom. Uživati u vazdušastim i penastim krofnama...

No comments:

Post a Comment