Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, June 14, 2019

Bakina kuhinja - kako spremiti vitaminski sok od ribizle

Bakina kuhinja - kako spremiti vitaminski sok od ribizle



Potrebno je

1 kg ribizli
1 kg šećera
1 limun ili pola limuntusa

Priprema:

Ribizle dobro oprati ostraniti peteljke pa ih dobro rukama izgnječiti. Iscediti limun pa dodati u ribizle..Pokriti i ostaviti  par sati a zatim dobro ih procediti. Izmeriti čist sok pa na litar čistog soka dodati malo vode oko 300 ml. Spojiti sa sokom pa dodati šećer. 


Na litar soka 1 kr  šećera. Staviti na šporet da provri, skupiti penu. Ostaviti minut dva da vri pa vrelo sipati u flaše i zatvoriti metalnim poklopcima. U koliko želite duže da stoji pasterizujte ga.


 Uključite rernu na 90 stepeni C stavite flaše  i neka stoje  90 min u rerni. Flaše stavite u hladnu rernu .




Ostavite ih u rerni neka stoje do ujutru a zatim spakujte u police. 




Ako pravite manju količinu kao baka ovoga puta dovoljno je sipati u flaše vruće dobro zatvoriti i ohladjen staviti u frižider. 




Sa kockom leda sok je tako osvežavajući i što je važno jako zdrav. Uživajte i živite zdravo!

No comments:

Post a Comment