Bakina kuhinja- knedle sa jagodama mekane kao duša
Potrebno je:
600 gr krompira
kašičica margarina ili maslaca
1 jaje
500 gr jagoda
prezle. ( može mleveni keks..griz)
malo šećera i vanilin šećer
malo soli
ulje
Priprema:
Krompir skuvati oguljen u vodi ocediti i izgnječiti, malo posoliti , dodati maslac jaje so i sve dobro mikserom izmiksati. Dodati 150-200 gr brašna i umesiti mekše testo.
Jagode oprati obrisati i odseći vrhove. Uzimati manje loptice rastanjiti u dlanovima staviti jagodu u sredinu skupiti testo oko jagode i formirati lopticu.
Redjati u poslužavnik. Kuvati dok ne isplivaju na površinu i omeknu. Prezle ispržiti na ulju pa kuvane knedle vaditi rešetkastom i uvaljati u prezle.
Posuti šećerom i vanilin šećerom..Služiti tople...
Sjajne mekane kao puter.. Podelite recept prijateljima...
Ja pravim ove knedle od kilogram belog krompira,dve supene kašike griza jedno jaje i kašika masti i brašna sto grama.Mogu vam reći da je knedla i sutradan lepa a testo kao procvetalo.Tako sam u Vojvodini naučila od majke.Naravno prezle i šećera po ukusu a mogo se valjati i u mleveni mak i sl.Pozdrav.
ReplyDelete