Bakina kuhinja-hrskava krompiruša sa pavlakom samo šuška
Potrebno je :
1/2 kg tankih gotovih kora
2 veća krompira
2 veća struka mladog crnog luka
200 gr kisele pavlake
malo ulja
1 kašika griza
soli...bibera soli
Priprema:
Na ulju propršiti seckan luk na kolutove. Krompir izrendati pa spojiti sa lukom. Posoliti i pobiberiti.
Pavlaku malo izmutiti pa dodati griz i izmešati. Koru prvu premazati pavlakom, preko nje staviti drugu pa i nju premazati pavlakom najbolje koristiti četkicu.
Odozgo pobacati rendan krompir staviti i treću koru isto je premazati pavlakom i staviti krompir.
Saviti ivice i uviti u rolat. Redjati u pleh koji ste obložili pek papirom. Rolnice premazati ostatkom pavlake i malo ulja.
Peći na 200 stepeni C 40-45 min da dobro porumeni. Seći toplu. Služiti uz jogurt....
Prijatno!!!
No comments:
Post a Comment