Bakina kuhinja - kako skuvati posan sladak kupus da bude vrhunski
Potrebno je:
1 glavica kupusa belog
1 paradajz
1 veza mladog crnog luka ili praziluk
1 zelena paprika
2 šargarepe
1 koren i list peršuna
1 koren celera
1 veći krompir
2 kašike ajvara
5 čena belog luka
začin..so
aleva paprika
tucana paprika
Priprema:
U šerpu naseći krupno kupus. Sve povrće iseći na sitne kocke, luk na sitno takodje. Na isečen kupus dodati mlad luk,ubaciti zelenu papriku, na kolutove šargarepu, celer, peršun, krompir, i 3-4 čena belog luka .
Naliti da se kuva oko 30-40 min. Ne sme se mešati. Ubaciti seckan paradajz ili paradajz iz flaše. Dodati začin so i 2 kašike ajvara.
U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna pa propržiti dodati alevu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus.Dodat ostatak belog luka sitno naseckan. Blago promešati . Dodati peršunov list. Ručak je gotov. Probajte dali je slan ... Uživajte u sjajnom ukusu.
Meni se bako ovo sviđa,ali bi moji ukućani pitali,a di je meso.
ReplyDeleteMeni se bako ovo sviđa,ali bi moji ukućani pitali,a di je meso.
ReplyDelete