Bakina kuhinja- punjena mekana pogača
Potrebno je:
2 krompira
2 jaja
15 gr kvasca
1 k.k. šećera
200 gr sira
kockica maslaca
200 ml. mleka
300-400 gr. brašna
so
Priprema:
Od mleka odvaditi malo i potopiti kvasac sa šećerom da nadodje. Maslac istopiti. U kvasac razbiti jaja, dodati maslac i ostatak mleka, brašno i so i zamesiti mekše testo.
Ostaviti pokriveno pola sata. Krompir skuvati pa izgnječiti pa dodati narendan sir i sve lepo izjednačiti. Istresti na dasku pobrašnjivenu i oblikovati loptu i malo uvaljati u brašno.
Nadošlo testo istresti na sto razvući rukama u krug pa na sredinu staviti loptu sa krompirom i rukama preklopiti testo i pritisnuti testo rukama. Na sreninu malo rukamo probušiti. Staviti u namazan pleh pa odmoriti 15 min.
Može se namazati žumancetom i izbosti viljuškom.
Peći na 200 stepeni C 35-40 min.
No comments:
Post a Comment