Bakina kuhinja - vrhunska sarma koju morate probati
Potrebno je:
700 gr. mlevenog mesa ( pola junećeg pola svinjskog)
150 gr pirinča
100 gr. suve slanine
400 gr suvih rebara
25 listova kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
začin lovorov list
masti ..so
biber
tucana paprika
slatka aleva paprika
4 čena belog luka
Priprema:
Proržiti na masti suvu slaninu sitno seckanu, pa dodati seckan crni luk a zatim mleveno meso.
Pržiti par minuta dodati začin, soli bibera alevu papriku , izdrobljen beli luk i opran pirinač pa sve dobro izmešati
Na listu kupusa staviti kašiku dve nadeva saviti izvice i uvijati sarme nadugačko. Redjati uspravno u šerpu.
U sredinu naredjati suva rebra.
Posuti ljutom tucanom, razbacati lovorov list, dodajte i neko zrno bibera, pokriti listovima kupusa naliti da ogrezne i kuvati koko 2,5 sata na tihoj vatri. povremeno doliti po malo vode.
Uz mekanu mirisnu proju ručak je vrhunski...
Prijatno! Uživajte!
No comments:
Post a Comment