Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, June 2, 2018

Bakina kuhinja - kolač sa trešnjama i pavlakom bez brašna

Bakina kuhinja - kolač sa trešnjama i pavlakom bez brašna


Potrebno je:

500 gr trešanja
200 gr pavlake
5 jaja
100 ml. ulja
150 gr. griza
100 gr šećera
korica narandže i sok
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, prašak za pecivo izmešattti sa grizom pa dodati umućenim jajima, dodati ulje, koricu i sok narandže,pavlaku,vanilin šećer pa sve dobro izjednačiti. 



Pleh dobro podmazati uljem i pobrašnjiviti. Sipati 1/3 umućenog testa u pleh pa poredjati očišćene trešnje, zatim testo pa trešnje.. testo i odozgo rasporedi trešnje. 



Malo ih prstima gurni da zarone u testo. 




Peći na 200 stepeni C oko 40 min.




 Prevrnuti iz pleha kad se malo prohladi i posuti prah šećerom po želji. 



Ovo je najbolji biskvit na svetu nema bolji...


Uživajte u svom umeću i najboljem kolaču....

No comments:

Post a Comment