Bakina kuhinja - krompir u rerni sa pavlakom neopisivo dobro
Ako ne znate šta pripremiti za ručak ili večeru, svakako probajte zapečeni krompir u pavlaci sa suvom slaninicom, neopisivo dobrog ukusa. Ovo može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo uz koje je dovoljna tek sezonska salata.
Potrebno je:
600 gr krompira
200 gr pavlake kisele
2 jaja
začin
so..biber ulje
200 gr. suve slanine
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na tanje krugove , u činiju razbiti i umutiti jaja dodati pavlaku, začin biber i sve izmešati.
Djuveč podmazati uljem pa staviti krompir, ostaviti malo za odozgo , rasporediti krompir pa dodati ostatak pavlake.
Slaninu rasporediti preko krompira i peći na 200 stepeni C da porumeni oko 40 min.Ja sam dodala malo i dimljene kobasice.
Fantastičnog je ukusa Prijatno!
No comments:
Post a Comment