Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, March 28, 2018

Bakina kuhinja - fileti soma u rerni neodoljivo dobro

Bakina kuhinja - fileti soma u rerni neodoljivo dobro



Potrebno je:
1 kg. fileti soma
100 gr belog brašna
100 gr kukuruznog brašna
1 kašičica senfa
1 kašičica aleve paprike
začin...so
biber ml. 
maslinovo ulje
4 čena belog luka

Priprema:
Ribu odmrznuti i upiti višak vode. Izdrobiti beli luk, dodati senf, alevu papriku ulje, začin so,i sve dobro izjednačiti. 



U drugu posudu izmešati kukuruzno i hlebno brašno . Ribu namazati marinadom pa je uvaljati u brašno i redjati u pleh koji ste obložili pek papirom. 



Odozgo još malo dodati neku kap ulja. Peći na 250 stepeni oko 35 min da dobije lepu rumenu boju. Kako samo lepo miriše sjajno...


2 comments:

  1. Da li može da se stavi u marinadu Pa sutra da se valja u brašno i pece

    ReplyDelete
  2. Odličan recept. Isproban za slavu.

    ReplyDelete