Bakina kuhinja - sočna prelivena pita sa jabukama
Jabuke, cimet i orasi mnogima su omiljena kombinacija ukusa kojoj je zaista teško odoleti. Evo predloga kako da ovu kombinaciju upakujete u fantastičan desert. Prelivena pita sa jabukama zaista je mekana i sočna, ovoga puta u obliku slatkih trouglića.
Preukusan desert, idealan za svaku priliku. Isprobajte ovaj jednostavni i brzi recept i obradujte sebe i svoje ukućane.
Preukusan desert, idealan za svaku priliku. Isprobajte ovaj jednostavni i brzi recept i obradujte sebe i svoje ukućane.
Potrebno je:
4 veće jabuke
300 gr šećera
limun.. vanilin šećer
cimet
100 gr oraha
100 gr suvog groždja
ulje
Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati, dodati šećer po želji, cimeta vanilin šećer i mlevene orahe suvo groždje i sve lepo izjednačiti.
Raširiti prvu koru malo poprskati uljem, pa staviti drugu koru i nju poprskati pa pri vrhu kore staviti kašiku fila raširiti fil pa saviti trougao kao što je prikazano u VIDE -U .
Redjati u tepsiju premazati malo uljem pa peći na 190 stepeni C oko 35 min. Skuvati šerbet od 200 gr šećera i 150 ml. vode dodajte kolutove limuna ( može i više šećera) pa prelite vruće trougliće da upiju..
Tako su sočni i fini...fantastično... Uživajte
No comments:
Post a Comment