Bakina kuhinja - sarma na drugačiji način
Zimski dani idealno su vreme za jela od
kiselog kupusa, a odlučite li se za sarmu sigurno nećete pogrešiti. Omiljeno tradicionalno jelo, svima dobro poznato ovoga puta spremljeno na malo drugačiji način, ali i dalje jako ukusno. Iako je svako priprema na svoj način, ovo ukusno jelo može postati još zanimljivije uz samo jednu malu izmenu u receptu bez pirinča u nadevu. Neka se i na vašem stolu nađu ove fenomenalne mesne rolnice. Poslužiti ih možete uz domaću proju.
kiselog kupusa, a odlučite li se za sarmu sigurno nećete pogrešiti. Omiljeno tradicionalno jelo, svima dobro poznato ovoga puta spremljeno na malo drugačiji način, ali i dalje jako ukusno. Iako je svako priprema na svoj način, ovo ukusno jelo može postati još zanimljivije uz samo jednu malu izmenu u receptu bez pirinča u nadevu. Neka se i na vašem stolu nađu ove fenomenalne mesne rolnice. Poslužiti ih možete uz domaću proju.
Potrebno je:
400-500 gr šnicli (svinjske)
200 gr roštiljskih kobasica
200 gr suve slanine
250 gr suvih rebara
1 glavica crnog luka
2 čena belog
aleva paprika
listovi kiselog kupusa
začin suvi biber mleveni
lovorov list
ulje
Priprema:
Saviti stranice lista kupusa pa uviti u sarmu. Na dno šerpe staviti list kupusa pa sarme uspravno redjati u šerpi.
U sredinu staviti suva rebrai lovorov list, naliti vodom i staviti na tiho da se kuva 1.5 sat da lepo ukrčka. Kako je samo dobra cela kuća miriše.. U rerni se peče vruća proja...Prijatan Vam ručak!
U sredinu staviti suva rebrai lovorov list, naliti vodom i staviti na tiho da se kuva 1.5 sat da lepo ukrčka. Kako je samo dobra cela kuća miriše.. U rerni se peče vruća proja...Prijatan Vam ručak!
No comments:
Post a Comment