Bakina kuhinja - rafaelo torta na bakin način
Za ljubitelje kokosa prelepa rafaelo torta, neverovatno dobrog ukusa. Rasveselite svoje goste ovom sjajnom poslasticom koja skriva iznenađenje. Naizgled obična torta punjena kuglicama od kokosa, najpre će vas iznenaditi, a zatim u potpunosti osvojiti. Torta je idealna za sve prilike i praznike i sigurno nećete pogrešiti ako je napravite, jer će vam pružiti potpun užitak u svakom zalogaju.
Potrebno je:
100 ml. vode
150 gr. margarina
150 gr šećera
6 jaja
6 kašika šećera
150 gr. kokosa
200 gr slatke pavlake
200 gr šlaga
200gr. mleka u prahu
2 kašike kakao
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml. ulja
Priprema:
Vodu stavimo u šerpu dodamo šećer i margarin i stavimo da provri, kad provri dodamo kokos i mleko u prahu izmešamo i ostavimo da se ohladi. Kad se ohladi pravimo kuglice i njih stavimo 2 sata u zamrzivač. Umutimo jaja sa 6 kašika šećera dodamo brašno i prašak za pecivo ulje i izmešamo.
Podelimo na pola. U jedno dodamo kakao. Tepsiju obložimo pek papirom pa sipamo najpre svetli deo, a zatim tamni preko i poravnamo. U krug poredjamo kuglice kokosa kao i po sredini praveći mali razmak i pritisnemo ih da propadnu kroz testo. Pečemo na 200 stepeni C oko 30 min. Tortu ohladimo dobro, umutimo slatku pavlaku i šlag izmešamo i filujemo našu tortu i ukrasimo je špricom po želji. Ostavimo da se dobro ohladi i sečemo. Fantastičnog ukusa i prelepo dekorativno izgleda...
100 ml. vode
150 gr. margarina
150 gr šećera
6 jaja
6 kašika šećera
150 gr. kokosa
200 gr slatke pavlake
200 gr šlaga
200gr. mleka u prahu
2 kašike kakao
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml. ulja
Priprema:
Podelimo na pola. U jedno dodamo kakao. Tepsiju obložimo pek papirom pa sipamo najpre svetli deo, a zatim tamni preko i poravnamo. U krug poredjamo kuglice kokosa kao i po sredini praveći mali razmak i pritisnemo ih da propadnu kroz testo. Pečemo na 200 stepeni C oko 30 min. Tortu ohladimo dobro, umutimo slatku pavlaku i šlag izmešamo i filujemo našu tortu i ukrasimo je špricom po želji. Ostavimo da se dobro ohladi i sečemo. Fantastičnog ukusa i prelepo dekorativno izgleda...
No comments:
Post a Comment