Bakina kuhinja - paštete od domaćeg lisnatog testa kao pahuljice
Paštetice od domaćeg lisnatog testa sa punjenjem svežim sirom odličan su hrskavi užitak odličan za razne proslave ili kao užina. Kada niste sigurni što vaši gosti vole grickati, nećete pogrešiti ako ih poslužite s ovim ukusnim zalogajima. Možete ih poslužiti uz suhomesnato, različite hladne salate ili samostalno.Potrebno je:
500 gr brašna
1 kašičica sirćeta alkoholnog
soli
300 ml hladne vode
350 gr industriskog margarina
200 gr sira
1 žumance
Priprema.
Razviti ga u pravougaonik pa u sredinu staviti margarin presaviti ivice testa i malo razviti oklagijom opet u obliku pravougaonika a zatim presaviti kao knjigu. Staviti u kesu pa opet u frižider ovoga puta na pola sata ili u zamrzivač 15 minuta.
Izvaditi iz kese i razviti i opet presavijati. Tako uraditi 4 puta i peti put razviti testo pola sm. Poseći na pravougaonike. Izmešati sir i žumance i u svaki pravougaonik staviti kašičicu sira i saviti. Može se kombinovati i kao kiflice.
Premažite belancetom i pospite semenkama po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C i uključiti ventilator bar 10 min. ako imate i peći oko 30 min. .kako su se ove paštete razlistale kao pahuljice su kao najtanji listovi knjiga
.Uživajte..
No comments:
Post a Comment