Bakina kuhinja - pastirska pita
Predivan i ukusan predlog za brzi ručak,
pastirska pita. Jednostavno i zasitno jelo bogatog ukusa. Jelo koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane, a što je najvažnije priprema ne oduzima mnogo vremena.
Kombinacija mlevenog mesa, nešto povrća i na kraju preko svega pire krompir i po želji naribani sir, savršenstvo ukusa. Pastirsku pitu po želji poslužite uz neku salatu.
pastirska pita. Jednostavno i zasitno jelo bogatog ukusa. Jelo koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane, a što je najvažnije priprema ne oduzima mnogo vremena.
Kombinacija mlevenog mesa, nešto povrća i na kraju preko svega pire krompir i po želji naribani sir, savršenstvo ukusa. Pastirsku pitu po želji poslužite uz neku salatu.
Potrebno je:
400 gr ml. mešanog mesa
1 šargarepa
1 praziluk
600 gr krompira
začin, so biber
ulje beli luk
150 gr graška
malo aleve paprike
kačkavalj
Priprema:
U vatrostalnu činiju staviti pek papira ili je podmazati uljem pa na dno staviti malo pirea, pa istresti sve meso i odozgo ostatak pirea i lepo poravnati. Odozgo staviti rendan kačkavalj. Peći na 200 stepeni C 30 min. da se lepo zarumeni.Kad se malo prohladi istresti na tanjir i seći kocke fantastičnog je ukusa uz kombinaciju neke salate..Prijatno!
No comments:
Post a Comment