Bakina kuhinja - kako se pravi leopard kolač
Evo predloga za veoma interesantan i jako ukusan leopard kolač. Izgleda stvarno fenomenalno, a ima ukus slasne čokolade. Ovaj prelepi kolač od slatkog dizanog testa izmamiće uzdah i neće ostaviti ravnodušnim ni najveće sladokusce. Probajte ga napraviti i uživajte u njegovom božanstvenom mirisu i ukusu.
Potrebno je:
500-600 gr brašna
100 ml mleka
200 ml. jogurta
100 gr čokolade
korica limuna
korica limuna
50 gr maslaca
2 jaja
50 gr ml. oraha
1 kaška šećera
Priprema:
Sada svako testo podelimo na 7 loptica, tako da dobijemo 7 svetlih 7 malo tamnijih i 7 najtamnijih loptica.
Najpre razvijemo tamnu lopticu tanko u obliku pravougaonika pa je uvijemo po dužini u rolnicu,
sada razvijemo malo svetliju lopticu pa u nju stavimo tamnu i uvijemo je, a zatim razvijemo najsvetliju i u nju uvijemo obe uvijene rolnice svetliju i najtamniju. Pokrijemo i ostavimo da se ne suši. Tako uradimo i sa ostalim rolnicama.
Kad smo sve uvili sad svaku rolnicu rukama razvijemo po dužini pleha i redjamo na dno 3 rolnice, pa dve i na kraju jednu,. Pokrijemo da naraste, možemo premazati jajetom i pečemo na 180 stepeni C oko 40-45 min.
No comments:
Post a Comment