Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, October 23, 2017

Bakina kuhinja - pitice sa viršlama sirom i senfom

Bakina kuhinja - pitice sa viršlama sirom i senfom 

Veoma brze i  jednostavne za pripremu  pitice  punjene  filom od sira i viršli  mogu postati  veoma neobičan  i ukusan doručak , užina ili večera.  Pored svoje jednostavnosti, svakako će osvežiti uobičajeni porodični jelovnik. Jako su ukusne  i mogu se poslužiti uz jogurt, kajmak ili šta  god poželite  ...prijatno 



Potrebno je:
3 jaja
200 gr sira
1 kašika pavlake
malo senfa
ulje
1/2 praška za pecivo
4 viršle kuvane
kore

Priprema:
Jaja izmutiti, dodati  mrvljen sir i kašiku pavlake i prašak za pecivo pa dobro izjednačiti. Raširiti koru na sto pouljiti je malo i namazati je sa  filom sira . Narezati pola viršle na krugove i staviti na njih malo senfa. Saviti gornje krajeve i donje i svaviti u trougao kao što je prikazan na slici i Videu

Redjati u podmazan pleh. Ako ostane fila namazati preko trouglića i posuti malo uljem i semenkicama.


Video prikazuje preklapanje kora, nema ton  zbog tehničkih grešaka




Peći na 200 stepeni C 30-40 min. Služiti uz jogurt i kiselo mleko. Prijatno!

No comments:

Post a Comment