Bakina kuhinja- podvarak suvim rebrima i slaninom
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
200 gr suvih rebara
400 gr svinjskog mesa od vrata
150 gr suve slanine
3 čena belog luka
aleve i tucane parike
zrna bibera
2 kašike masti
lovorov list
Priprema:
Kupus iseći na tanka rebarca, ako je više kiseo oprati ga u 1-2 vode. Staviti polovinu u šerpu pa poredjati meso i suhomesnato, seckan beli luk, lovorov list biber nekoliko zrna. Staviti drugi deo kupusa pa odozgo papriku jednu i drugu, mast i sipati malo vode. Staviti kupus na tiho i dolivati pomalo vode dok ne omekne. Potrebno je oko sat vremena. Podvarak stavite u rernu da se zapeče ukoliko želite ja ovoga puta nisam. Uz podvarak obavezno ispecite proju http://skr.rs/uaF i uživajte u prelepom ukusu!
Bako,bako baš si dosadna i manje pričaj.Bas se vidi da volite pažnju
ReplyDeleteDraga bako svi vasi recepti su odlicni zelim vam da nam jos dugo dugo dajete lepi recepata
ReplyDeleteSvaca cast svim zenama koje nam cuvaju tradiciju i nasu staru Srpsku kuhinju i pruzaju priliku da i mi mladi naučimo tajne nasih tradicionalnih jela! Bravo bako!
ReplyDelete