Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, August 27, 2017

Bakina kuhinja - musaka od plavog patližana savršenstvo ukusa

Bakina kuhinja - musaka od plavog patližana savršenstvo ukusa




Potrebno je
2 plava patlidžana
2 kašike brašna
100 gr šampinjona
1 šargarepa
5 jaja
začin suvi
200 ml. jogurta
200 gr pavlake
100 ml mleka
1 paradajz
1 manja tikvica
1 paprika zelena
1 glavica crnog luka
peršunov list
ulje 
prezle

Priprema: 
Na ulju propržiti crni luk,  na kolutove šargarepu,šampinjone isečene,tikvicu na kockice, papriku sitno isečenu. Dodati začin, so i peršunov list. Plavi patlidžan ispohovati. U vatrostalni sud redjati red pohovanog patlidžana red  fila koje smo dinstali. 





Na vrh staviti kolutove paradajza. Razmutiti jaja, dodati pavlaku i mleko i zaliti sa tim musaku. Može se narendati i malo kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min. da lepo porumeni . Prijatno!

No comments:

Post a Comment