Bakina kuhinja - pohovane tikvice sa belim lukom i susamom
Potrebno je:
1 veća tikvica
3 jaja
100 gr prezli
100 gr. brašna
100 gr susama
3 čena belog luka
so ulje
Priprema:
Tikvice očistiti iseći po dužini na kriške pa posoliti i ostaviti da stoje oko 15 min, a zatim ocediti tečnost što se izdvoji iz njih i izdrobiti beli luk pa dobro izmešati da tikvice upiju miris.. Na foliju staviti brašno, prezle i susam.
Jaja izlupati u činiji. Ocedjene tikvice prvo provući kroz brašno, zatim kroz jaja, pa kroz prezle i ponovo kroz jaja pa kroz susam.
Redjati na poslužavnik. Ulje ugrejati i pržiti tikvice, smanjiti vatru da ne izgore pa kad porumene sa obe strane vaditi na papirnu salvetu.
Servirati uz sir, limun, pavlaku paradajz ili krastavce.
Jako su dobrog ukusa i mirišu na beli luk.
Prijatno !
No comments:
Post a Comment