✍️Pripremite se za savršen jesnji desert! Ova "palačinka sa šljivama" nije obična, tanka palačinka. Otkrićete tajnu starinskih domaćica zbog koje je testo neverovatno rastresito i mekano, kao najbolji biskvit za tortu. Tajna je u triku sa jajima umućenim mikserom zbog kojeg je smesa pahuljasta, a ne gletava kao kod klasičnih palačinki! Kombinacija sočnih šljiva i prozračnog testa napravljenog uz ovaj genijalan postupak učiniće da ovaj jeftin desert nestane sa stola u sekundi! Sprema se brzo u plehu i oduševiće i najizbirljivije!
3 jaja
lonče od 200 gr brašna+ 1 kašika
korica limuna
50 ml ulja
300 ml mleka
malo soli
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst šne dodati brašno sa praškom za pecivo, limunova korica žumanca ulje mleko so i sve polako dobro izjednačiti. Sipati u manji dugiljasti pleh pa poredjati voće koje imate ja sam šljive.
Peći na 200 stepeni 40-45 minuta.
Posuti vanilin šećerom i obilno prah šecerom. Seći malo prohladjen. Fantazija!!!
https://www.youtube.com/watch?v=UgYhCUke7rE



No comments:
Post a Comment