Putovanje u prošlost kroz ukus: Ovaj tradicionalni recept za kiseli kupus će vas odvesti u bakinu kuhinju. Kombinacija sočnog mesa i kiselog kupusa stvara nezaboravan spoj okusa. Savršen obrok za hladne dane
1,5 - 2 kg kiselog kupusa
3 krmenadle
200 gr suvih rebara
lovorov list
biber u zrnu
kašika masti
aleva paprika
nekoliko čena belog luka
tucana ljuta paprika po želji
Priprema:
Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati. Poredjati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo krmenadle i i pokriti drugim delom kupusa..
Staviti alevu i tucanu papriku po želji , biber u zrnu i lovorov list. nekoliko čena belog luka naliti vodo i kuvati oko sat vremena u ekspres loncu na laganoj vatri.
U običnom loncu oko 2 sata. Servirati uz domaću mekanu bakinu proju
https://www.youtube.com/watch?v=9QgCrc9tvsE
No comments:
Post a Comment