Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, November 11, 2022

Samo curi niz prste, fina mekana kremasta punjena piletina, koja ostavaja na prvi zalogaj

Samo curi niz prste, fina mekana kremasta punjena piletina, koja ostavaja na prvi zalogaj




Potrebno je:
par pilećih prsa
100 gr šunke
50 gr kačkavalja listovi
50 g suvog vrata
4 kašike kremastog sira za mazanje
3 sira zdenka
malo rendanog kačkavalja
začin za piletinu
suvi začin
malo belog luka u granulama
malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Piletinu iseći na tanke šnicle pa izmedju folije malo istanjiti. 


Posutu suvim začinom i začinom za piletinu. i malo maslinovim uljem i belim lukom Izmešati rukama. 



Prvu šniclu raširiti u poslužavnik pa premazati sa krem sirom, preko staviti listove šunke, zatim  malo premazati topljeni siz zdenka  pa list suvog vrata. zatim odozgo kačkavalj i premati sirom i meso. 





Odozgo sitno  izrendati kačkavalj. Možete ovaj sastav i redostled izmenjati sami kako vama odgovara. 



Tepsiju obložiti pek papirom i meso redjati u pleh. Peći na 220 stepeni C oko 30.40 min da zarumeni. Služiti toplo. Neopisivo dobro. Kremasno mekano samo curi  prsti se ližu

https://www.youtube.com/watch?v=Zidws4Jl-m0




No comments:

Post a Comment