Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, September 18, 2021

Lagana penasta pogača sa kačkavaljem i sirom. Probajte nešto novo sa kanala baš je dobra

Lagana penasta pogača sa kačkavaljem i sirom. 




Potrebno je:
200 ml mleka
100 ml vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja maslinovog
550 gr brašna
50 gr kačkavalja
soli
100 gr feta sira
žumance za premazivanje
susam po želji

Priprema:

Izmrviti kvasac u mlekom mlaku, dodati šećer pa kad zapeni dodati ostatak mleka i vode, dodati ulje, brašno so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste pa ga podeliti na 3 dela približne veličine. 





Prvi deo razviti i pravougaonik, premazati uljem i narendati kačkavalja pa uviti u rolat. Oštrim nožem iseći sa obe strane ne sasvim do sredine. Krajnji kraj uvijati u krug stim da isečeni deo bude na vrhu. Staviti u podmazan pleh veličine 24 cm. Drugi deo razviti u krug i iseći 12 trouglova u svaki staviti kockicu feta sira i savijati u kiflice .




Redjati ih do ivice pleha u krug a vrh kiflice nasloniti na deo koji je u krugu. Od trećeg dela  odesći manji deo i ostaviti po strani. Loptu razviti u kvadrat pa seći na trake premazati uljem sapojiti dve u vrhu i uviti u kiku i obaviti sredinu u krugu. 


Ostatak testa kidati loptice i popuniti izmedju kiflica. Pokriti folijom i ostaviti 15 min. Premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 pa smanjiti na 180 stepeni i peći oko 45-50 min. Mekana kao duša fantastičnog ukusa..uživajte pogledajte VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=uDnTC5Y7AYY






No comments:

Post a Comment