Tajna najboljih do sad pohovanih šnicli
Potrebno je:
pileće šnicle
3-4 jaja
4 kašike belog brašna
3 kašike rendanog kačkavalja
4-5 kašika prezli
3 kašike sojinih pahuljica
1 kesica kubeta sa ukusom piletine
1 kašičica ml. crvene paprike
soli bibera
ulje
Priprema.
Šnicle iseći na tanko pa ih još malo nožem poseckati i posoliti. Razbiti jaja i umutiti. U ćiniju sipati belo brašno, kačkavalj, prezle, sojine pahuljice izmrvljene kubete (izlupati oklagijom) papriku i sve dobro izjednačiti.
Po želji dodati biber. sve dobro izmešati. Svaku šniclu uvaljati u mešavinu, zatim u jaja, pa u mešavinu jaja i u mešavinu pa redjati u poslužavnik.
Pržiti u dubokom ulju po 2-3 min. sa svake strane ukupno. Vaditi na papirne ubruse da upiju višak masnoće. Neobično... fantastičnog ukusa spolja hrskave unutra mekane kao duša ...
Za mene najjbolji recept za pohovane šnicle.
Obavezno probajte...
https://www.youtube.com/watch?v=5E3VQ2xV8AU
No comments:
Post a Comment