Bakina kuhinja - posni pasulj sa pindžurom (može ajvar)
Potrebno je:
500 gr krupnog pasulja
2 glavice luka
lovorov list
zrno bibera malo
3 čena belog luka
1 kašika pindžura ili ajvara
ulje
so..biber
peršunov list
Pasulj dobro oprati pa prokuvati u malo vode. Baciti prvu vodu pa opet malo oprati u hladnoj vodi i naliti vodu dodati lovorov list, zrno bibera i jednu glavicu sitno seckanog luka.
Pokriti i kuvati na laganoj vatri da se pasulj skuva a da se ne raspaden. Blago varjačom promešati. U tiganj uliti ulja i naseckan crni luk pa ga propržiti.
Dodati brašno i seckan beli luk i pržiti da zarumeni. Dodati mlevenu crvenu i tucanu papriku kao i mlevenog bibera. Na kraju ubaciti kašiku pindžura ili ajvara. Probati pa na kraju posoliti.
Pustiti par min, da vri pa staviti seckan peršunov list. Naš pasulj je gotov .. Fantastičnog ukusa..Prijatno
No comments:
Post a Comment