Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, January 2, 2021

Bakina kuhinja - podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima vrhunski recept

 Bakina kuhinja - podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima vrhunski recept


Potrebno je:

1 glavica manja kiselog kupusa

300 gr mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

300 g suvih rebara

mlevena crvena paprika

2 kašike masti

biber tucana ljuta

lovorov list

Priprema:

Kupus iseckati  na rezance pa ga propržiti sa kašikom masti dodati sečena rebarca pa malo propržiti. Dodati lovorov list, secan beli luk , crvenu i tucanu papriku. 



U šerpu  ispržiti glavicu crnog luka pa kad se uprži ubaciti mleveno meso beli luk 2 čena, ml. bibera soli i malo crvene mlevene paprike.. 


U vatrostalni sud ili zemljani sipati pola kupusa a preko njega mleveno meso. Pokriti drugim delom kupusa. 

Poredjati suva rebra. staviti u rernu na 220 stepeni oko 50 min da se lepo zarumeni. Uz podvarak obavezno projara ona bakina Prijatno...



No comments:

Post a Comment