Bakina kuhinja - punjene pljeskavice savršen gurmanski ručak
Potrebno je:
1/2 kg mlevenog mesa ili gotovog mesa za pljeskavice
malo šunke ili druge salame
malo kačkavalja
Prilog:
krompir
Priprema:
Ako pljeskavice pravite od mlevenog mesa neka bude samleveno dva puta. Može mešavina junetina i svinjetina.
Dodati soli malo sode bikarbone ili praška za pecivo i zamesiti sa kiselom vodom. Meso podeliti na manje loptice. Lopticu razviti u pljeskavicu pa na nju staviti malo šunke i listove kačkavalja. Odozgo staviti drugu razvijenu pljeskavicu pa ušuškati sa strane.
Redjati u pleh koji ste obložili pek papirom. .Krompir posoliti, dodati malo suvog začina 1 kašičicu aleve paprike i ulja
Sve dobro izjednačiti. Sipati u plah i rasporediti pored pljeskavica. Peći na 220 stepeni C. Savršenstvo ukusa... Prijatno!!!
No comments:
Post a Comment