Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

понедељак, 13. мај 2019.

Bakina kuhinja- tanke mekane lepinje sa pavlakom

Bakina kuhinja- tanke mekane lepinje sa pavlakom 


Potrebno je:
  350-400 gr brašna
200 ml. mleka
200 gr kisele pavlake
20 gr kvasca
soli
1 kašičica šećera
semenke susama

Priprema:
 Rastopiti kvasac u malo mleka dodati kašičicu šećera da kvasac nadodje. U činiju sipati nadošli kvasac, dodati ostatak mleka, kašiku punu pavlake ( može margarin) dodati brašno i zamesiti glatko testo mekše. Ostaviti na stolu pokriveno 20 min. 




Izdvojiti 4 lopte i svaku loptu razvući rukama koju umačete u ostatak pavlake,.Razvlačite testo od sredine ka spoljnim ivicama tako da Vam sredina bude tanja a krug lepinje puniji. 

Pleh pobrašnjiviti pa staviti lepinje. Ja sam napravila i dve lepinje i dve kajzerice. 




Svaku lepinju dobro namazati pavlakom i po ivici a u sredinu staviti semenke susama krupne soli i kima po želji 



Peći na 220 stepeni C oko 15-20 min. .Pokriti krpom da malo omeknu. Sjajne su...


Нема коментара:

Постави коментар