Bakina kuhinja - pica od krompira odličan posni obrok
Potrebno je:
Gotova podloga za picu
4 kuvana krompira
100 gr posnog kačkavalja
1 paradajz
1 crni luk ili ljubičasti
soli..začina
malo kečapa
bibera.. origana
3 čena belog luka
maslinovo ulje
Priprema:
Testo za podlogu možete ili umesiti sa malo brašna kvasca i vode ili kupiti gotovu podlogu. Na podlogu prvo narendati kačkavalja i dodati malo kečapa .
Krompir u ljusci obariti, očistiti i iseči na listiće i poredjati po kačkavalju. Izmedju krompira staviti okruglo sečen luk i na kolutove paradajz.
Beli suk sitno iseckati pa pobacati po krompiru.
Dodati malo začina i soli, bibera origana. Ponovo dodati i malo kačkavalja.
Malo preko svega dodati i maslinovog ulja.
Peći na 220 stepeni C oko 30 min.
Sjajna je... odlična za užinu ili verčeru..
No comments:
Post a Comment