Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, December 23, 2018

Baskina kuhinja - domaći hleb koji se ne mesi

Bakina kuhinja - domaći hleb koji se ne mesi



Potrebno je:
450 gr brašna
suvi kvasac
300 ml. vode
soli

Priprema:
U činiju sipati brašno napraviti rupu u brašnu sipati kvasac  so sa strane brašna i vodu. Zamesiti hleb glatko i ostaviti da poraste pokrivenog. Istresti testo na sto koji ste dosta pobrašnjivili. 



Rukama ga malo sa svih strana skupljati u sredinu. Na pek papir sipati malo brašna pa ostaviti loptu testa pokrivenu da još malo poraste dvadeset minuta . 




Kad je testo poraslo spustiti ga u pleh zajedno sa pek papirom i staviti u rernu na 200 stepeni i peći oko 40 -45 min. 

Dobili ste pravi domaći hleb. 



Četkicom možete otresti višak brašna. 



Hrskav ukusan prelep pravi domaći... Uživajte...

1 comment: