Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

понедељак, 26. фебруар 2018.

Bakina kuhinja - krompir sa pavlakom nopisivo dobar

Bakina kuhinja - krompir sa pavlakom nopisivo dobar

Ovo je jelo koje se jednostavno mora probati. Priprema je jednostavna, ali ne možete ni zamisliti koliko je ukusno kada se pripremi. Ako ne znate sta pripremiti za ručak  ili večeru, svakako probajte ovaj zapečeni krompir u pavlaci, koji može  biti odličan prilog, ali i kao samostalno jelo uz koje je samo dovoljna sezonska salata.


Potrebno je:
600 gr. krompira
200 gr kisele pavlake
1 veća glavica luka
2 zelene paprike
1 veći paradajz
malo kačkavalja
ulje
1 k.k. aleve paprike
 malo začina
4 čena belog luka

Priprema:
Luk iseći na rebra propržiti dodati papriku sečeno, pa kad se malo prodinsta dodati sečen paradajz i sve zajedno malo izdinstati. Dodati začina.


 Krompir obariti  malo oko 5-6 min. ma ga iseći na kocke. Dodati u njega alevu papriku začin i seckan beli luk. Dodati malo ulja i kiselu pavlaku i sve izjednačiti. Na dno djuveča staviti malo prženog luka i paprike rasporediti odozgo baren krompir pola zatim papriku i krompir. 




Sve lepo rasporediti pa narendati malo kačkavalja. Peći 30-35 min da lepo porumeni. Servirati uz salatu. Krompir je neodoljivo dobar svaki zalogaj je uživanje i praznik za naše nepce...Prijatno!!

Нема коментара:

Постави коментар