Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, July 1, 2017

Bakina kuhinja- čorbica sa pirinčem i povrćem melem za dušu

Bakina kuhinja- čorbica sa pirinčem i povrćem melem za dušu






Potrebno je: 
1 glavica crnog luka
ulje,biber 
1  čen belog luka
1 paprika zelena
1 kocka kupusa svežeg
peršun list
100 gr graska
100 gr boranije
1 krompir na kocke
50 gr. pirinča
2 šargarepe na kolutove
1 paškanat na kocke


Priprema:
Luk iseći na sitno i propržiti na ulju dodati šargarepu i pašknat kao i papriku na sitno isečenu pa i to prodinstati, zatim dodati kupus seckan i šargarepu kao i buraniju i grašak na kraju dodati opran pirinač. 



Naliti vodom i kuvati oko pola sata da se povrće skuva. Dodati začin biber seckan peršunov list i čen belog luka. Probati ako je potrebno dodati soli.



Naša čorbica je gotova Čorbicu najbolje služiti mlaku  zaista je melem za dušu fantastična...



1 comment:

  1. Bako svi su vas recepti prelepi redovno vas prarim danas sam kuvala supicu od karfiola nadam se da je prelepa

    ReplyDelete