Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 29. lipnja 2017.

Bakina kuhinja - fina slana torta sa makaronama i još mnogo toga

Bakina kuhinja - fina slana torta sa makarona i još po nešto




Potrebno je
300 gr kuvanih makarona
200 gr obarene blitve
200 gr. sira
3  jaja
200 gr. kisele pavlake
1 jogurt
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
začin..ulje so
malo kačkavalja
4 čena belog luka
1 veći sveži paradajz


Priprema:
Luk iseći na kolutove, pa dodati sečenu šargarepu na kolutove, i malo propržiti da omekne. Obariti blitvu pa je iscediti i sitno iseckati. Beli luk iseći sitno i dodatu blitvi. 







Dodati i malo soli. Paradajz iseći na kolutove. U skuvane makarone dodati malo ulja, i začina ili soli. Okrugli djuveč malo namazati uljem. Sir izdrobiti dodati jaja, pavlaku, jogurt i sve lepo izmešati. Sipati to u makarone ostaviti malo za odozgo. 



Staviti nekoliko kašika makarona na dno pa odozgo staviti luk i šargqarepu, zatim red makarona, zatim seckane blitve pa opet makarone pa zatim kolutove paradajza i odozgo makarone..






https://www.youtube.com/watch?v=WPUxHbA6uVU

 Redosled možete staviti kako želite. Odozgo zalite ostatkom fila narendajte kaćkavalj i pecite na 220 stepeni C oko 30 min da se zapeče. Pečene makarone ostavite da se malo prohlade pa istresite na dasku i secite..fantastične su..