Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 14. svibnja 2017.

Bakina kuhinja- punjene čamac tikvice(stuffed zucchini baked in the oven)

Bakina kuhinja- punjene čamac tikvice (stuffed zucchini baked in the oven)




Potrebno je:
5-6 manjih tikvica
1 rendana šargarepa
1 glavica crnoga luka
4 čena beloga luka
1 kašika začina



1 k.k. aleve paprike
malo bibera
mleveno meso 400 gr.
sitno seckan peršunov list
šoljica pirinča obarenog
2 paradajza na kolutove
1 jaje
ulje

Priprema:

Tikvice očistiti od semena izdubiti kašikom, kao korito. 

Luk i šargarepu iseckati pa pržiti na ulju dodati  mleveno meso. Zatim dodati seckan beli luk, začin, alevu  biber i obaren pirinač. Na kraju dodati peršunov list. Naš nadev je spreman za punjenje. Tepsiju pouljiti poredjati očišćene tikvice i puniti ih.




 Odozgo poredjati kolutove paradajza. Ukoliuko želite narendajte malo parmezana.  



Možete dodati i nekoliko celih mladih krompirića da se peku sa tikvicama ja volim i dodala sam. Tepsiju možete zatvoriti folijom i peći oko 35 min na 200 stepeni a zatom otklopiti da se zapeče



Služiti uz salatu.Prijatno!