Bakina kuhinja- lepeza punjen krompir
Potrebno je:
600 gr. mladog krompira
ulje
biber ml.
ljuta tucana
začin so
ruzmarin m. dušica
150 gr suve slanine
kačkavalj rendan
Priprema
Mlad krimpir približno iste veličine očistiti oprati pa svaki probosti velikom žicom za roštilj ili može drveni štapićem za meso za roštilj
Probosti malo niže ne na sredinu , zatim nožem zaseći listiće po krompiru sve do kraja dok nož ne udari u štapić. U činiju sipati malo ulja dodati sve začine i uvaljati krompir, a zatim izmedju svakog proreza ubaciti po malo suve slanine.
Kad sve napunite poredjajte u pleh u koji ste stavili pek papir i pospite krompir parmezanom.
Prekrite folijom i pecite na 220 stereni C oko 30 min zatim skinite foliju i pecite na 200 stereni oko 10-15 min da lepo porumene. Fenomenalni su rskavi a ukus fantastičan..
Probajte i uživajte!
No comments:
Post a Comment