Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 3. svibnja 2016.

Bakina kuhinja - krofna pogača

Bakina kuhinja - krofna pogača


Potrebno je:

POGAČA VIDEO
1/2 la mleka mlakog
600 - 700 gr brašna
kocica kvasca
3 jaja
malo soli

malo ulja
1 kašika šećera

Priprema:

VID_20160502_160507

Kvasac rastvoriti u malo mleka pa kad se istopi, dodati 2 jaja, malo izmućkati žicom pa dodati ostatak mleka i pola brašna.
Dobro varjačom izmešati pa dodati ostatak brašna da umesite srednje tvrdo testo. Istresti testo na radnu površinu pa ga dobro izmesiti da bude glatko.
Ostaviti ga u posudi pokriti da odmara 20 min. 


Premesiti ga i razviti oko 1 sm. debljine. Vaditi  kalupom krofne i zatim sastavljati po tri. svaki krug namazati uljem

IMG_20160502_164523

Debljom čačkalicim pritisnuti sredinu zatim skupi ivice prstima pa opet pritisni čačkalicom

IMG_20160502_164600

zatim opet skupiti ivice i pritisnuti da se dobije lep cvet

IMG_20160502_164643

Cvetove redjati u pleh pa kad se sve završi pokriti da naraste.
Naraslu pogaču premazati razmućenim žumancetom posuti susamom i kimom

IMG_20160502_165433

Peći na 180 stepeni C 40 -45 min.

IMG_20160502_181417