Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 6. svibnja 2016.

Bakina kuhinja - mlad kupus sa piletinom prste da poližeš

Bakina kuhinja - mlad kupus sa piletinom prste da poližeš 



Potrebno je:
1 kg. mladoga kupusa
meso piletine nekoliko komada
3 paradajza
mladog crnog i belog luka
3 - 4 šargarepe

malo paškanata
list celera i peršuna
1 zelena paprika ( ljuta)

1 kašika začina
1 k.k. aleve slatke paprike
1 kašika brašna
1/2 šoljice ulja

Priprema:

Kupus očistiti i iseći na krupnije kocke, dodati meso, seckan luk crni i beli šargarepu na kolutove, paškanat seckan list celera i  pariku. 


Naliti sa oko 1.5 l vode i poklopiti da se kuva na tihom i  više ne  nalevati niti mešati. Pred kraj dodati isečen paradajz. Izvaditi list celera.


 Posle 10 min dodati začin i napraviti tanku zapršku. U tiganj sipati ulje i dodati brašno da malo porumeni, dodati alevu pariku i odmah sipati u kupu. 


Sad lagano promešati. Dotle kupus ne mešati da se nebi raspao i pretvorio se u kašu. Na kraju dodati seckan peršunov list

Video recepta: