Post Top Ad

Post Top Ad

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Bakina kuhinja - punjena mekana mirisna pogača

Bakina kuhinja - punjena mekana mirisna pogača



Potrebno je:
800 gr. brašna
400 ml. mleka

3 jaja
1 kašika šećera malo soli
200 rg sira
1 šoljica ulja
krasac kockica
1 kockica margarina

Priprema:

Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka sa šećerom, pa kad se rastopi dodati jaja i malo promućkati žicom,  dodati pola brašna i izmešati, pa dodati ostatak brašna, so, ulje i umesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti da dobro naraste. Naraslo testo razmesiti i podeliti na dva jednaka dela pa svaki deo razviti u okruglu ploču. 


Prvu staviti na peh papir namazati razmekšanim margarinom ili maslacom, i odozgo namrviti ili narendati tvrd sir. . Poklopiti sa drugom razvijenom pločom da lepo pokrije. 



Na testo staviti na sredinu okruglu čašu ili šoljicu i tačno odrediti sredinu testa. Nožem najbolje za picu testo podeliti na 4  jednaka dela stim što sredina ostaje cela , zatim podeliti svaku četvrtinu na pola i na kraju još jednom preseći da se dobije 16 jednakih delova kao što je prikazano na Videu. 



Svaku šesnaestinu prebaciti preko susedne pa uvijati i prvu uvijenu staviti na sredinu, a ostale savijati i uviti u krug i redjati oko sredine. kao na slici.




Pogaču polako prebaciti u pleh 28 - 30 sm prečnika pustiti da naraste pa premazati žumancetom posuti susamom i peći na 180 stepeni C 40 - 45 minuta. 



Pogača je izuzetno mekana i jako ukusna može se jesti i sutradan. Prijatno!
Video recepta:





Još slika: