Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 26. travnja 2016.

Bakina kuhinja - čokoladni čupavi kolač

Bakina kuhinja - čokoladni čupavi kolač


Potrebno je za koru:
4 jaja
50 gr. margarina
200 gr šećera


2 kašike mleka
200 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Fil
1/2 l mleka
50 - 100 gr čokolade
50 gr. margarina
200 gr šećera

Za valjanje kolača
200 gr kokosa

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom dodati žumanca margarin rastopljen, mleko brašno i prašak za pecivo. Sve lagano izmešati razliti u pleh i peći 20 min na 180 stepeni C  Prohladjen kolač iseći na kocke. 
Mleko provreti staviti čokoladu, šećer i margarin i kad provri, malo samo prohladiti u dibri namočiti svaku isečenu kocku a zatim u  uvaljati u kokos. Prijartno!