Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 23. travnja 2016.

Bakina kuhinja - boranija zapečena u rerni

Bakina kuhinja - boranija zapečena u rerni 


Potrebno je:
1 kg. očišćene boranije
3 šargarepe
1 glavice luka
3 jaja
1 pavlaka

aleva paprika 1 k.k.
seckan peršunov list
200 ml. mleka
ulje 
5 čena belog luka
2 krompira
2 sveža paradajza
1 kašika začina

Priprema:

Iseckati luk i šargarepu pa je propržiti, dodati boraniju i seckan kompir dodari malo vode i dinstati. Dodati očiščen isečen svež paradajz, zatim alevu papriku seckan peršunov list i zaćin 1 kašiku. 


Kad je boranija upola izdinstana sklonit pa malo prohladiti. Umutiti jaja dodati pavlaku i mleko pa dodati u boraniju, i dobro izmešati.



Sipati u djuveč izravnati pa zapeći na 180 stepeni C 40 min. Služiti toplo!
Video recepta: