Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 12. studenoga 2015.

Sočni kolač sa lešnicima i jabukama

Sočni kolač sa lešnicima i jabukama


Ako volite mekane, sočne mirisne kolače ovo je pravi recept za Vas. Što je veoma važno kolač je veoma jeftin a ukus fenomenalan.

Potrebno je :
4 jaja
2 šoljice brašna (manje šoljice)
1 čaša (od jogurta) šećera ( + 1 mala šoljica)
1 šoljica jogurta
1 šoljica mleka
1/2 šoljice ulja
3 jabuke prokisle
100 gr mlevenih prepečenih lešnika
1 k.k. cimeta
1 vanila 
1 prašak za pecivo
100 gr. čokolade za kuvanje 

Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst šne. Lešnike malo prepecite i sameljite. Jabuke oljuštite i izrendišite. Didajte u njih cimet i šoljicu  šećera pa izmešajte. U umućen  šne dodajte najpre  malo umućeni   žumanac , zatim brašno, pecivo, vanilu, jogurt, mleko,lešnik ulje i rendisane jabuke. Sve lagano izmešajte i sipajte u pleh koji ste podmazali i pobrašnjivili ili pak stavili peh papir. Malo prodrmajte i pecite  u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni C 35 min. Topli kolač možete preliti glazurom od čokolade ili samo posuti prah šećerom. 
Prijatno!