Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 23. kolovoza 2015.

Kompot od nektarina i krušaka -pasterizacija

Kompot od nektarina i krušaka -pasterizacija

Evo jednog odličnog recepta za ostavljanje voća bez konzervansa, naročito pogodnog zimi za malu decu.

Potrebno:

2 kg. nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanile


Priprema:
Voće oljuštiti  i iseći na četvrtine pa poprskati limunom U šerpu sipati 2 l vode  dodati šećer pola limuna na krugove i vanilu. 



Voće proredjati u tegle i preliti sa provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti  metalnim zatvaračima  U dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poredjati tegle. Tegle moraju biti iste visine. Vodu sipajte do gla tegle. Uključite i kuvajte na 90 stepeni C dvadeset min. Izvaditi zatim tegle ohladiti i staviti na mračno mesto.

Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji, ali ja uvek stavljam ovoliko ....