Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

недеља, 09. август 2015.

Carska pita na srpski način

Carska pita na srpski način


Ovu pitu vrlo često pravim obično zimi kad ima turšije i iz nje se mogu uzeti krastavci i paprika. Recept je sjajan zaista, a pita je mekana kao duša...

Sastojci  

200 gr brašna   150 gr svežeg sira   150 gr šunke,šunkerice...  4 jaja   150 gr kiselih krastavaca dve kisele paprike  2 dl mleka   2 dl ulja   1 prašak za pecivo  so malo susama

Priprema
 Umuti jaja dodaj sir,na kockice narezanu šunku i krastavce,mleko,ulje,brašno sa pecivom, kiselu papriku i sve lagano dobro izmešati i razliti u podmazan pleh  i posuti sa malo susama. Peći na 200 C 40 min.
U pola pečenja pokriti folijom da ne izgori odozgo 

Do sledećeg recepta prijatno dragi moji!

Нема коментара:

Постави коментар