Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 23. srpnja 2015.

Pasulj sa suvom slaninom i kobasicama

Pasulj sa suvom slaninom i kobasicama


Potrebno:
350 gr. belog pasulja (tetovac)
1 glavice manje luka crnog
200 gr suve slanine
200 gr kobasice suve
4 lista lorbera

malo bibera u zrnu
 1 slatka zelena paprika
1 ljuta papričica
1 kašoka začina

so
sitan biber

Zaprška:
1 mala glavica crnog luka
1/2 šoljice ulja

glavica belog luka
kašika brašna
k.k. aleve paprike




Priprema. 
Pasulj oprati u nekoliko voda naliti i provreti u jednoj vodi. Ocediti  i naliti sa 3 l vode i dodati sve navedene sastojke. Najbolje je da to kuvate u ekspres loncu. Kad je kuvan napraviti zapršku: U ulju propržiti sitno seckan crni luk. 


Kad bude staklast dodati brašno, i beli luk. Još malo pržiti da dobije zlatnu boju pa ubaciti alevu papriku. Sa tim zapržiti pasulj. Na kraju dodati začin, sitan biber (po želji) i so.



 Pustit 2-3 minuta da vri i skloniti. Servirati uz salatu. Ja ovoga puta predlažem paradajz salatu.
Prijatno dragi moji!